? 专家解题:2012年职称英语考试理工类C级阅读理解历年真题及答案解析3 - 北京赛车投注+北京赛车投注网-北京赛车投注平台-官网下注平台
首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读理解 >

专家解题:2012年职称英语考试理工类C级阅读理解历年真题及答案解析3

来源:北京赛车投注 发布时间:2014-08-31

本文地址:http://www.100108.net/kaoshi-150-155022-1.html
文章摘要:专家解题:2012年职称英语考试理工类C级阅读理解历年真题及答案解析3,配置的话乌拉圭肯定比埃及强,就看苏亚雷斯和萨拉赫哪个个人表现更出彩吧。C朗还是想争一下金靴的,估计是施丹不给上让他留力争取欧冠,不然的话皇马今年可能四大皆空了。不用姚明上场已经把你的主子给干了,还好意思出来洗地,真不要脸到奥克兰了。,司机这么厉害为何后面不行,明显是偶发因素,然而科?不是这样想的,他们还不知道老单核带队战绩。落后就要挨打,这是亘古不变的真理。希望这届政府就做好两件事。一是搞好老百姓的民生,二是大力发展军备。要做好随时打仗,打大仗的准备,否则永远叫人欺负。目光短浅没办法,他们以为老板们砸钱是钱多烧的?人家是为了赚更多的钱,眼界决定层次。。

    考题类型:阅读理解

             Active Gallery:The best of Bionics(仿生学)

   Humans might be the mosthighly-evolved species on the planet, but most animals possess skills we canonly dream of having. Imagine how much electricity we could save if we couldsee in the dark the way cats do. Imagine leaping from tree to tree like amonkey. Giraffes(长颈鹿), which are otherwise calm and good-natured, sleep only 4.6 hours aday.

   We realized a long, longtime ago that nature provides the best blueprint(蓝图)for invention. We’ve borrowedcanals from beavers(河狸)and reflectors from cat’s eyes. Although thewords “bionics” became popular only after the 1960s, history shows that nature hasalways provided ideas on solving everyday problems. Our archives(档案)don’t go back tothe time of Leonardo da Vinci and his bird-like flying machines, but we cantake you to the late 19th century, where we applied those same principles forbuilding our first practical airplanes.

   To prepare for theirflight at Kitty Hawk, the Wright brothers studied the movements of pigeons tofigure out how they stayed high up when they were heavier than air. Theirsuccess inspired scores of successors to improve on the airplane by studying variousaspects of nature. One of Orville Wright’s pupils caught andstuffed seagulls to examine their wingspan. Meanwhile, two French inventorsexamined spinning sycamore(梧桐) seeds in an effort to apply those same motions, reversed, to ahelicopter.

   Some examples are moreobvious than others. The outside of the airplane designed by the Wrightbrothers looks like a minimalistic (简单抽象艺术) structure. Onthe other hand, Barney Connett’s fish submarine (潜水艇) actually looks like a fish.

   Some bio-inspired conceptshave yet to be invented. In the 1960s, the US Army commissioned severaluniversity professors to conduct research on the motor skills animals in hopeof applying those same abilities to tanks. Tanks that run like horses or jumplike grasshoppers(蚂蚱) —sounds shocking, doesn’t it? But imagine how life would change if we could achieve that.

-

41. “Cats”, ”monkeys” and “giraffes” mentioned in paragraph 1 areexamples to illustrate

A. they are highly-evolved species as humans.

B. humans can learn animals’ skills.

C. they are skillful in different ways.

D. animals have skills that humans do not possess.

 专家解题:

第一步:本题采用查读法,北京赛车投注:首先找到题干的信息词为:“cats”, ”monkeys” and “giraffes”,examples。题干问的是第一段中提及到的“cats”, ”monkeys” and “giraffes”是要阐述____的例子。

第二步:接下来将信息词回归到原文中,根据题干的paragraph 1回归到原文的第一段中:Humans might be the most highly-evolved species on the planet, butmost animals possess skills we can only dream of having. Imagine how muchelectricity we could save if we could see in the dark the way cats do. Imagineleaping from tree to tree like a monkey. Giraffes(长颈鹿), whichare otherwise calm and good-natured, sleep only 4.6 hours a day. 原文当中第一句说的是humans可能是星球上themost highly-evolved species,但是许多动物(most animals)拥有我们只能做梦才能想的技能(skills we can only dream of having)。然后后面举出了关于“cats”, ”monkeys” 和 “giraffes”的例子,重点要说明的就是but后面的内容。

第三步:最后对比信息,只有选项A和D的内容出现在第一段中,所以在这两个选项中确定答案。选项A是but前面的内容,而选项D是but后面的内容,其中“humans do not possess(人类没有拥有)”和原文当中的“only dream of having(只能梦里才能拥有)”表达的是同一个意思,所以本题的正确答案为D选项。这道题解题的关键在两点,一是but后面的内容才是本段要阐述的主要内容,二是题干中“humans do not possess(人类没有拥有)”和原文当中“only dream of having(只能梦里才能拥有)”是同义改写。

42. Which of the following can be found in the archive gallery?

A. History books.

B. The Wright brothers’ sculpture.

C. First practical airplanes built in the late 19th century.

D. Leonardo da Vinci’s bird-like flying machines

 专家解题:

第一步:本题采用查读法,首先找到题干的信息词为:archive gallery。题干问的是:在archive gallery里能发现下面的那一项?

第二步:接下来将信息词回归到原文中的第二段中:Our archives(档案)don’t go back to the time of Leonardo da Vinci and his bird-like flyingmachines, but we can take you to the late 19th century, where we applied thosesame principles for building our first practical airplanes.

第三步:最后对比信息和选项,发现选项C和D的内容出现在了原文中,所以我们在这两个选项中确定答案。原文说的是不会(don’t go back)……Leonardo da Vinci and his bird-like flying machines,但是能(but wecan)……first practical airplanes,所以,选项C的内容才是能在archivegallery里被发现的。所以本题的正确答案是C选项。本题的解题关键点也是要知道don’t……,but……这个句子里面,重点在but后面的内容。

43. What happened after the Wright brothers’ success?

A. People carried out a systematic study on pigeons.

B. People studied more animals and plants to develop the airplane.

C. People could fly their airplane for fun.

D. People kept their airplane at a French gallery.

 专家解题:

第一步:本题采用查读法,首先找到题干的信息词为:the Wright brothers ’success。题干问的是:在the Wright brothers’ success后面发生了什么?

第二步:接下来将信息词回归到原文中的第三段前半部分:To prepare for their flight at Kitty Hawk, the Wright brothersstudied the movements of pigeons to figure out how they stayed high up whenthey were heavier than air. Their success inspired scores of successors toimprove on the airplane by studying various aspects of nature. 第一句中提到了theWright brothers,第二句中的Their success(他们的成功)很明显指代的就是the Wright brothers’ success,所以答案在第二句话中,即Their success 激发了许多的后来者(inspired scores of successors)通过研究自然的方方面面(bystudying various aspects of nature)去完善飞机(to improve onthe airplane)。

第三步:最后对比信息和选项,选项A说的是研究鸽子,选项B说的是研究动植物来发展飞机,选项C说的是开飞机玩,选项D说的是把飞机保存在French gallery。对比以后我们选择选项B的内容更符合原文的意思,所以本题的正确答案是B选项。本题的解题关键点也是要知道studying various aspects of nature和studied more animalsand plants表达的都是研究自然界的动植物的意思,而且improve on the airplane 和develop the airplane表达的都是提高改善飞机的意思。

44. Which of the following is true about the research carried out bythe US Army?

A. It has changed our life.

B. It has cost a large sum of money.

C. It has improved the abilities of tanks.

D. It has not succeeded yet.

 专家解题:

第一步:本题采用查读法,我们首先找到题干的信息词为:the US Army。题干问的是:下列哪项描述the US Army展开的研究是正确的

第二步:接下来将信息词回归到原文中的最后一段:In the 1960s, the US Army commissioned several university professorsto conduct research on the motor skills animals in hope of applying those sameabilities to tanks. Tanks that run like horses or jump like grasshoppers(蚂蚱)-soundsshocking, doesn’t it? But imagine how life would change if we could achieve that. 本段话的重点在but后面,说的是:如果我们能够达到那样(if we could achieve that),生活将会发生怎么样的改变(howlife would change)。用的是一个虚拟语气,也就是说实际上是没有达到的,所以生活还没有发生改变。

第三步:最后对比信息和选项,选项A说的是已经改变了我们的生活,排除掉;选项B的内容在原文中没有提及到,排除掉;选项C说的是已经完善了the abilities of tank,原文说的是希望(in hoping of)……abilities to tanks.,排除掉;选项D说的是还没有成功,该意思和原文内容意思相符,所以本题的正确答案为D选项。本题的解题关键点也是要知道最后一段的最后一句里面的虚拟语气用法。

45. What does the writer want to tell in the passage?

A. Many inventions get ideas from nature.

B. Some animals possess unique skills.

C. People should protect nature.

D. Bionics is far from perfect.

 专家解题:

第一步:本题问的是:作者想要在文章里面说什么?问的是文章的主旨大意,所以在文章的第一段,最后一段以及每段的段首段尾找答案。

第二步:选项A说的是许多发明点子来自于自然;选项B说的是一些动物拥有奇特的技能;选项C说的是人们应该保护自然;选项D说的是仿生学还不够完善;

第三步:根据前面几道题的提示以及文章的主要段落的主要内容,B选项只是对文章第一段的概括,太片面了所以排除掉;C选项的内容在本文中没有涉及到,排除掉;D选项的内容在本文中也没有提及到,排除掉;所以本题的正确答案应该是A选项,即从动物植物身上,学习题目奇特的技能,并应用到我们的发明中。

  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,北京赛车投注官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)

2015年如何轻松通过职称英语考试?】

  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>

  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>

  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>

  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<> 

  <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>  

  <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>


本文链接:http://www.100108.net/kaoshi-150-155022-1.html

相关热词搜索 阅读理解 真题 英语考试
?