? 专家解题:2012年职称英语考试理工类A级阅读理解历年真题及答案解析2 - 北京赛车投注+北京赛车投注网-北京赛车投注平台-官网下注平台
首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读理解 >

专家解题:2012年职称英语考试理工类A级阅读理解历年真题及答案解析2

来源:北京赛车投注 发布时间:2014-08-29

本文地址:http://www.100108.net/kaoshi-150-154920-1.html
文章摘要:专家解题:2012年职称英语考试理工类A级阅读理解历年真题及答案解析2,今天的阿杜,保罗真的稳,圆脸灯渐入佳境,火箭有卡佩拉坐镇内线,勇士外线被一步过,内线根本没有补防,输球不冤。双方失误打铁不断,比赛真心难看,今年欧文海沃德不伤,凯子冠军。欧冠两场球赛看了真是热血沸腾,上一场巴萨被罗马干掉了,这场尤文图斯也同样血性,可惜了。维拉蒂在世界级中场面前差的不是一点儿半点儿,拉比奥特也拿不上台面。努力砸地表最强163吧并且把皇马太子撸过来才能更上一步。,卢指导那年被艾佛森晃到越过之后,心里已经没有了防守二词!战术就是詹姆斯单打,全场JR梦游27分钟,7中0还要打架,真是输球又输人。满怀愤怒的看完半场,现在这支曼联踢的什么玩意?穆鸟用白色恐怖短期内可以激发队员的战斗力,但时间一长,低情商和不善进攻的短板就无限放大,最终灰溜溜的出局。这就是我支持了20多年的曼联,堂堂曼联,上半场没有一脚射门,没有一次传中,面对的是刚踢过欧冠不到3天的曼城,而且别人上的是二线队。场上曼联队员没有一个配得上这件球衣。穆鸟应该早日下课,反足球的踢法让人看了想吐。一味的摆大巴。374的到来打破了原来的平衡,攻不上,守不住,年轻球员失去机会,人心焕散。现在真正代表英超水平的球队是曼城,利物浦和热刺,阿森纳,曼联是踢的最丑陋的,整个赛季,没有一场比赛让我有激动的感觉,这不是我想看到的曼联。没激情,没有个性,没有风格。去死吧,穆鸟。欢迎讨论。你可以不喜欢他,但你必须尊重乔丹才是这个世界上最出色的篮球运动员。。

  考题类型:阅读理解
  

  Gross National Happiness

 In the last century, newtechnology improved the lives of many people in many countries. However, onecountry resisted these changes. High in the Himalayan mountains of Asia, the kingdom of Bhutan remained separate. Its people andBuddhist(佛教)culture hadnot been affected for almost a thousand years. Bhutan, however, was a poorcountry. People died at a young age. Most of its people could not read, andthey did not know much about the outside world. Then, in 1972, a new rulernamed King Jigme Singye Wangchuck decided to help Bhutan to become modern, butwithout losing its traditions.

 King Wangchuck looked atother countries for ideas. He saw that most countries measured their progressby their Gross Natonal Product(GNP). The GNPmeasures products and money. When the number of products sold increases, peoplesay the country is making progress. King Wangchuck had a different idea for Bhutan. Hewanted to measure his country’s progress by people’s happiness. If the people’shappiness increased, the king could say that Bhutan was making progress. Todecide if people were happier, he created a measure called Gross NationalHappiness(GNH).

 GNH is based on certainprinciples that create happiness. People are happier if they have health care,education, and jobs. They are happier when they live in a healthy, protectedenvironment. They are happier when they can keep their traditional culture andcustoms. Finally, people are happier when they have a good, stable government.

 Now there is some evidenceof increased GNH in Bhutan.People are healthier and are living longer. More people are educated andemployed. Twenty-five percent of the land has become national parks, and thecountry has almost no pollution. The Bhutanese continue to wear theirtraditional clothing and follow their ancient Buddhist customs. Bhutan has alsobecome a democracy. In 2008, King Wangchuck gave his power to his son. Althoughthe country still had a king, it held its first democratic elections that year.Bhutanhad political parties and political candidates for the first time. Finally, Bhutan hasconnected to the rest of the world through television and internet.

 Bhutan is a symbol for socialprogress. Many countries are now interested in Bhutan’s GNH. These countries areinvestigating their own ways to measure happiness. They want to create newpolicies that take care of their people, cultures, and land.

 Brazil may be the next country touse the principles of GNH. Brazilian leaders see the principles of GNH as asource of inspiration. Brazilis a large country with a diverse population. If happiness works as a measureof progress in Brazil,perhaps the rest of the world will follow.

-

36. Who was Jigme Singye Wangchuck?

A. A president.

B. A Buddhist priest.

C. A general.

D. A king.

  专家解题:  

第一步:本题采用查读法,北京赛车投注:我们首先找到题干的信息词为:JigmeSingye Wangchuck。题干问的是:JigmeSingye Wangchuck是谁?

第二步:将信息词回归到原文中的第一段最后一句:Then, in 1972, a new ruler named King JigmeSingye Wangchuck decided to help Bhutan to become modern,but without losing its traditions.

第三步:最后对比信息和选项,选项A的king直接出现在原文中(a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck),所以本题的正确答案为D选项。

37. Apart from modernizing Bhutan,what else did Wangchuck want to do for Bhutan?

A. To make its population grow.

B. To keep its tradition and customs.

C. To keep it separate from the world.

D. To encourage its people to get rich.

  专家解题: 

第一步:本题采用查读法,我们首先找到题干的信息词为:moderizingBhutan,moderizingBhutan。题干问的是:除了moderizingBhutan,Wangchuck还想for Bhutan做什么?

第二步:根据信息词及顺序出题原则,我们接下来将信息词回归到原文中的第一段最后一句:Then, in 1972, a new ruler named King JigmeSingye Wangchuck decided to help Bhutan to become modern, but without losing its traditions.原文说的是Wangchuck决定帮助Bhutan变得modern,但是又不失传统(without losing itstraditions)。即:除了变得modern,还想保持传统。

第三步:我们最后对比信息和选项,选项B的keep its tradition and customs(保持传统和风俗)与原文是一致的,所以本题的正确答案为B选项。本题的解题重点是关于without losing itstraditions和withoutlosing its traditions的同义转换。

38. A country shows its progress with GNP by

A. spending more money.

B. spending less money.

C. providing more jobs.

D. selling more products.

  专家解题:  

第一步:本题采用查读法,我们首先找到题干的信息词为:progresswith GNP。题干问的是:国家通过____来显示GNP的增长?

第二步:根据信息词及顺序出题原则,我们接下来将信息词回归到原文中的第二段前半部分:King Wangchuck looked at other countries for ideas. He saw that mostcountries measured their progress by their Gross Natonal Product(GNP). The GNP measures products and money. When the number of productssold increases people say the country is making progress. 原文说的是当卖的产品数量增加了(the number ofproducts sold increases),国家就在making progress。

第三步:我们最后对比信息和选项,选项D的selling more products表示的卖掉更多的产品,和原文的the number ofproducts sold increases是同义改写,其中sell是动词形式的“卖”,而sale是名词形式的“卖”,所以本题的正确答案为D选项。本题的解题重点是关于题干和原文的同义改写。

39. According to GNH, people are happier if they

A. have new technology.

B. can change their religion.

C. have more money.

D. have a good, stable government.

  专家解题:  

第一步:本题采用查读法,我们首先找到题干的信息词为:happier。题干问的是:根据GNH,如果____人们就更幸福。

第二步:根据信息词及顺序出题原则,我们接下来将信息词回归到原文中的第三段:People are happier if they have health care, education, and jobs.They are happier when they live in a healthy, protected environment. They arehappier when they can keep their traditional culture and customs. Finally, peopleare happier when they have a good, stable government.

第三步:我们最后对比信息和选项,原文说的是,当人民生活居住在一个稳定的,受保护的环境下(live in a healthy, protected environment),他们就会更幸福,也更容易保留文化和传统。D选项表述的内容和原文信息相符,所以这道题的答案选择D选项。

40. Today, many countries are

A. using the principles of GNH to measure their progress.

B. working together to develop a common scale to measure GNH.

C. taking both Bhutanand Brazilas symbols for social progress.

D. trying to find their own ways to measure happiness.

  专家解题:

第一步:本题采用查读法,我们首先找到题干的信息词为:Today,many countries。题干问的是:今天,许多国家____。

第二步:根据信息词及顺序出题原则,我们接下来将信息词回归到原文中的后半部分,尤其是倒数第二段:Many countries are now interested in Bhutan’s GNH. These countries areinvestigating their own ways to measure happiness. They want to create newpolicies that take care of their people, cultures, and land.

第三步:我们最后对比信息和选项,选项D的trying to find their own ways tomeasure happiness出现在原文中,所以本题的正确答案为D选项。本题的解题重点是利用顺序出题原则来进行回归。

  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,北京赛车投注官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)

2015年如何轻松通过职称英语考试?】

  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>

  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>

  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>

  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<> 

  <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>  

  <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>


本文链接:http://www.100108.net/kaoshi-150-154920-1.html

相关热词搜索 阅读理解 真题 英语考试
?